Guitarist Steffen Brix.

Steffen Brix – født i 1980 i Århus. Men med opvækst og skolegang i Aalborg.

Steffen lærte de første akkorder af sin far på guitaren som 9-årig og lærte først nogle simple sange. På samme tidspunkt havde Steffens far optaget en koncert på videobånd med guitaristen Mark Knopfler. Og det blev Steffens store drøm at spille guitar på dette niveau med tanken “hvis han kan gøre det – så kan jeg også”. Denne tanke har fulgt Steffen til den dag i dag.   Dette gjorde at Steffen sad som barn og lyttede tone for tone af på guitaren med alt med guitaristerne Mark Knopfler og Eric Clapton – mens mange af de andre børn løb rundt og legede udenfor.

Som 10-årig fik Steffen sin første elguitar som han stadig har i dag.
Steffen begyndte med det samme at øve og spille med venner i det lokale kulturhus Trekanten i Aalborg Øst. Dette sted eksisterer faktisk endnu.
På et tidspunkt gennem årene på Trekanten skulle man putte mønter i en maskine på væggen for at få strøm – så man skulle virkelig ville det!

Steffen begyndte som barn at spille til alle familiesammenkomster og skolearrangementer – og op igennem gymnasiet blev det pludselig til rigtige koncerter.
Efter teenage-årene begyndte Steffen at leve af at spille musik i mange forskellige sammenhænge.  Steffen kommer jo musikalsk fra en lidt anderledes baggrund end de andre medlemmer – med stor interesse for guitarsoli og at dykke dybt ned i teori og teknik omkring guitaren og musikken.  Denne passion strækker sig også videre til det tekniske. For udover at Steffen har gået på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus – så har han også været i gang med uddannelse som elektronikingeniør på Århus Universitet og har arbejdet mange år på guitarværksted i Århus, hvor der er blevet repareret mange guitarer og forstærkere af Steffen.

 

Scroll til toppen