Om bandet

Kandis er rejsende i livsglæde.

Det handler om sol, sommer, kærlighed og evig troskab. Det handler også om en kultur, som hver uge fylder idrætshaller med danseglade mennesker og iørefaldende toner – akkompagneret af fadøl og fællessang.

Med et salg på over 1,5 millioner plader og en fanklub på godt 3.000 medlemmer har Kandis skabt sig en unik platform uden sidestykke på den danske musikscene.

Siden debuten til et enkebal på Hotel Phønix onsdag 4. januar 1989 har Kandis underholdt over tre millioner mennesker, der for en aften har glemt alt om hverdagens trængsler og fået sveden til at pible frem på et tætpakket dansegulv.

Kandis har tilbagelagt 1,3 millioner kilometer på landevejene – det svarer til mere end 30 gange rundt om jorden – for at spille på kroer, i haller, på markedspladser eller musikfestivaler og dansegaller.

Hvad der for Kandis for alvor begyndte med ”En lille ring af guld”, er blevet til meget mere gennem årene. Fra adskillige hit på diverse udgaver af Dansktoppen og bl.a. deltagelse i det danske Melodi Grand Prix er et orkestrets seneste udspil, Kandis 13, et musikalsk spejlbillede af livet nu til dags med valg af tekster og instrumenter, der ikke var tænkeligt for 20 år siden.

Kandis er Danmarks populæreste danseorkester.

Johnny Hansen

Guitar & sang

Johnny Hansen er nærmest født til dansktop.

Som søn af Bjørn Hansen fra Bjørn & Okay har han om nogen fået indpodet den glade musik i barndommen. Han er aldrig blevet pacet, det kunne Bjørn dårligt nå, for Johnny var nærmest vokset 10 centimeter for hver gang, faderen var hjemme. Så travlt havde han og orkestret dengang som det førende i genren.

Selv om opvæksten i et musikalsk hjem har påvirket Johnny Hansen, har beslutningen om at gå i faderens musikalske fodspor altid været hans egen.

Hvad der begyndte med uskyldige slag med en lineal på moderens kagedåser, udviklede sig hurtig til et rigtigt trommesæt. Mor Gerda kunne leve med bulede dåser, men når sønnen nu også ville musikken, mente hun at det skulle være på et instrument, der kunne spille en melodi.

Den første spanske guitar blev hurtigt til en elektrisk model, og drømmen om at skabe sit eget orkester begyndte at ulme. Fodbolden fængede i en periode, men det stod hurtigt klart, at det var musikken, han ville gøre til en levevej.

Den musikalske flid var større end i skolen, og selv om han fik en uddannelse som elektriker, var han så ivrig efter at komme til at leve af musikken, at det kun var et spørgsmål om tid, før drømmen skulle realiseres. I flere år brugte han dagligt en time på at øve sig.

Tæt på sin 18 års fødselsdag kom han med i rockorkestret Airport og indledte fem hektiske år med et opslidende turnéliv til landets førende danserestauranter i det meste af Jylland og i København.

Han sang aldrig en strofe, men i Airport-tiden mødte han duoen Jens Erik & Torben og medvirkede på flere pladeindspilninger med den populære duo i Thy. Det var her, at spiren til Kandis blev født, og i januar 1989 står Kandis for første gang på scenen – til et enkebal på et hotel i Thisted – og med Johnny Hansen som forsanger med en stemme, som mange forvekslede med faderens.

Siden er det gået stærkt, og Kandis har slået igennem som et af de førende danseorkestre i Norden. Sideløbende med de mere end 20 år på landvejen og flere end 50 udgivelser med Kandis har Johnny Hansen også prøvet sig selv af i andre musikalske retninger, deltaget i det danske Melodi Grand Prix, udgivet tre soloalbum og to sammen med sin far i konstellationen ”Far & Søn”.

I den sparsomme fritid nyder Johnny Hansen at spille golf, hvis det ikke lige skal males, skiftes en stikkontakt eller sættes en ny dørkarm op i en af de udlejningsejendomme, han ejer i hjembyen Hurup.

Johnny Hansen har døtrene Cecilie og Caroline og bor sammen med Gitte.

Gitte og Johnny har sommeren 2012 fået en dejlig søn sammen.

Jens Erik Jensen

Keyboards & sang

Når de ikke danser over tangenterne, kribler det på en hel anden måde i fingrespidserne hos Jens Erik Jensen.

At spille keyboard i Kandis giver ikke jord under neglene, men det gør hans grønne passion hjemme i Brovst. Haven er han og Bentes store lidenskab, og der skal helst ske noget nyt hele tiden med nye bede eller flisebelægninger. Især har parret en svaghed for surbundsbede med rhododendron, og de mange bede er bygget op med blomstrende buske fra februar til september.

For Jens Erik Jensen er musikken nærmest gået i arv. Hans far spillede selv i et danseorkester, og da hjemmet ikke var udstyret med et klaver, blev det i stedet et orgel, han som otteårig begyndte at aftvinge toner. Som 12-årig spillede han til sit første offentlige arrangement – et kaffebord på Øland Kroen, og bare tre år senere indspillede han sit første album med blandet dansemusik.

Jens Erik Jensen blev fast musiker på Hotel Hanstholm og begyndte som 17-årig at spille sammen med den 20 år ældre Torben Andersen. I løbet af få år udviklede duoen sig til den mest populære og efterspurgte i Thy.

Jens Erik Jensen og Torben Andersen vandt bl.a. en talentkonkurrence i DR Midt/Vest og udgav en række indspilninger. Johnny Hansen medvirkede som guitarist på flere af dem, og samarbejdet var den spæde start til dannelsen af Kandis, der debuterede til enkebal på Hotel Phønix i januar 1984 – med blandt andre Jens Erik Jensen på keyboard, Torben Andersen på trommer og Johnny Hansen som guitarist.

Sammen med Johnny Hansen og bassisten Jørgen Hein har Jens Erik Jensen været med til at udvikle Kandis til et af Skandinaviens mest populære danseorkestre, der har underholdt flere end tre millioner mennesker.

At holde styr på aftaler for op mod 200 job om året er en opgave i sig selv, og den varetager Jens Erik Jensen, når der ikke skal fjernes ukrudt eller nippes visne blomster af.

Jens Erik Jensen er uddannet radiomekaniker og bor sammen med Bente. Sammen har de sønnerne Michael og Martin.

Jørgen Hein Jørgensen

Bas & sang

Jørgen Hein Jørgensen har en mening om det meste, og var det ikke blevet musikken, havde der ikke været langt til en karriere som politiker. Han er meget interesseret i politik og samfundsforhold i øvrigt, men det er ikke holdninger, han blander sammen med det musikalske liv. De ting holder han skarpt adskilt.

Musikalsk har Jørgen Hein Jørgensen mange strenge at spille på og har en alsidig baggrund såvel med talrige instrumenter og i forskellige genrer, selv om det er de fire på bassen, der har været omdrejningspunktet i de mere end 20 år med Kandis.

Spiren til at gøre musikken til et levebrød blev sået som trommeslager allerede i 12-års alderen, da han sammen med sin far spillede til et julebal på kroen i fødebyen Vestervig, men inden da havde han forsøgt sig på en guitar, som han delte med broderen.

På musikskolen spillede han i orkester med blandt andre Johnny Hansen, men på det tidspunkt drømmen ingen af dem om, at de senere skulle skabe og udvikle Kandis sammen. Jørgen Hein Jørgensen begynder at spille i flere forskellige orkestre – på trommer eller guitar.

Læretiden som slagter bringer Jørgen Hein Jørgensen fra Thy fra Ulfborg, hvor han genoptager et aktivt musikalsk liv i forskellige genre sideløbende med et instruktørjob i springgymnastik. Som udlært butiksslagter frister et nyt job i Hanstholm og tilbage i Thy åbner sig nye musikalske muligheder. En af dem er Kandis, der mangler en bassist, og selv om dansktop-genren stort set er den eneste, han ikke har beskæftiget sig med, falder han hurtigt godt til – og har nu været en del af Kandis i flere end 20 år.

Jørgen Hein Jørgensen er desuden ansvarlig for økonomien i Kandis, og når regnskabet ikke lægger beslag på fritiden, er han ofte at finde på golfbanen.

Han bor i Thisted sammen med børnene Simon og Signe.

Frank Thøgersen

Trommer & sang

Trommer og sang

Født: 28. januar 1965 i Rostrup

Frank Thøgersen startede sin musikalske karriere, da han som 10-årig var med sine forældre til juletræsfest i den lokale forening. Her spillede et nisseorkester og Frank blev fuldstændig tryllebundet af trommeslageren og meddelte herefter ”at han ville være trommeslager”.

Til sin 11 års fødselsdag, fik han en lilletromme og dagen efter startede han et band sammen med en flok af kvarterets knægte – 6 guitarer, 1 lilletromme og alle med på sang…de lød efter sigende ”fantastisk”.

Det tog nogle fødselsdage at samle trommer nok sammen til et helt sæt (i flere forskellige farver), som Frank trak rundt med i en trækvogn, når der skulle øves.

Som 19–årig flyttede han til Århus, og kom ret hurtigt ind i forskellige bands, bl.a. danseorkesteret CANDY som spillede til bal rundt om i hele landet. Efter et par år hos CANDY kom han med POUL KREBS og spillede mange store festivaler og spillesteder. En dag ringede FENDERS, som stod og manglede en trommeslager. Frank kom med og fik nogle dejlige år, med mange fantastiske oplevelser – bl.a Dansk Melodi Grand Prix! Efter Fenders spillede han med i PÅ SLAGET 12 og country bandet CMT.

Fra 1996 spillede han med i BAMSES VENNER – indtil Flemming Bamse gik bort 1. januar 2011. I 2011 har han spillet med STIG ROSSEN og Vennerne som hyldest til Flemming Bamse.

Frank har lavet plader med mange kunstnere, bl.a Bamses Venner, FENDERS, Smokie, WENCHE, Jørn Rosenville, Bibbi og Snif…og mange andre kendte danske kunstnere.

Frank bor i Århus med sin hustru Yvonne.

www.ftstudiet.dk