Johnny Hansen er nærmest født til dansktop.

Som søn af Bjørn Hansen fra Bjørn & Okay har han om nogen fået indpodet den glade musik i barndommen. Han er aldrig blevet pacet, det kunne Bjørn dårligt nå, for Johnny var nærmest vokset 10 centimeter for hver gang, faderen var hjemme. Så travlt havde han og orkestret dengang som det førende i genren.

Selv om opvæksten i et musikalsk hjem har påvirket Johnny Hansen, har beslutningen om at gå i faderens musikalske fodspor altid været hans egen.

Hvad der begyndte med uskyldige slag med en lineal på moderens kagedåser, udviklede sig hurtig til et rigtigt trommesæt. Mor Gerda kunne leve med bulede dåser, men når sønnen nu også ville musikken, mente hun at det skulle være på et instrument, der kunne spille en melodi.

Den første spanske guitar blev hurtigt til en elektrisk model, og drømmen om at skabe sit eget orkester begyndte at ulme. Fodbolden fængede i en periode, men det stod hurtigt klart, at det var musikken, han ville gøre til en levevej.

Den musikalske flid var større end i skolen, og selv om han fik en uddannelse som elektriker, var han så ivrig efter at komme til at leve af musikken, at det kun var et spørgsmål om tid, før drømmen skulle realiseres. I flere år brugte han dagligt en time på at øve sig.

Tæt på sin 18 års fødselsdag kom han med i rockorkestret Airport og indledte fem hektiske år med et opslidende turnéliv til landets førende danserestauranter i det meste af Jylland og i København.

Han sang aldrig en strofe, men i Airport-tiden mødte han duoen Jens Erik & Torben og medvirkede på flere pladeindspilninger med den populære duo i Thy. Det var her, at spiren til Kandis blev født, og i januar 1989 står Kandis for første gang på scenen – til et enkebal på et hotel i Thisted – og med Johnny Hansen som forsanger med en stemme, som mange forvekslede med faderens.

Siden er det gået stærkt, og Kandis har slået igennem som et af de førende danseorkestre i Norden. Sideløbende med de mere end 20 år på landvejen og flere end 50 udgivelser med Kandis har Johnny Hansen også prøvet sig selv af i andre musikalske retninger, deltaget i det danske Melodi Grand Prix, udgivet tre soloalbum og to sammen med sin far i konstellationen ”Far & Søn”.

I den sparsomme fritid nyder Johnny Hansen at spille golf, hvis det ikke lige skal males, skiftes en stikkontakt eller sættes en ny dørkarm op i en af de udlejningsejendomme, han ejer i hjembyen Hurup.

Johnny Hansen har døtrene Cecilie og Caroline og bor sammen med Gitte.

Gitte og Johnny har sommeren 2012 fået en dejlig søn sammen.

Scroll to Top