Når de ikke danser over tangenterne, kribler det på en hel anden måde i fingrespidserne hos Jens Erik Jensen.

At spille keyboard i Kandis giver ikke jord under neglene, men det gør hans grønne passion hjemme i Brovst. Haven er han og Bentes store lidenskab, og der skal helst ske noget nyt hele tiden med nye bede eller flisebelægninger. Især har parret en svaghed for surbundsbede med rhododendron, og de mange bede er bygget op med blomstrende buske fra februar til september.

For Jens Erik Jensen er musikken nærmest gået i arv. Hans far spillede selv i et danseorkester, og da hjemmet ikke var udstyret med et klaver, blev det i stedet et orgel, han som otteårig begyndte at aftvinge toner. Som 12-årig spillede han til sit første offentlige arrangement – et kaffebord på Øland Kroen, og bare tre år senere indspillede han sit første album med blandet dansemusik.

Jens Erik Jensen blev fast musiker på Hotel Hanstholm og begyndte som 17-årig at spille sammen med den 20 år ældre Torben Andersen. I løbet af få år udviklede duoen sig til den mest populære og efterspurgte i Thy.

Jens Erik Jensen og Torben Andersen vandt bl.a. en talentkonkurrence i DR Midt/Vest og udgav en række indspilninger. Johnny Hansen medvirkede som guitarist på flere af dem, og samarbejdet var den spæde start til dannelsen af Kandis, der debuterede til enkebal på Hotel Phønix i januar 1984 – med blandt andre Jens Erik Jensen på keyboard, Torben Andersen på trommer og Johnny Hansen som guitarist.

Sammen med Johnny Hansen og bassisten Jørgen Hein har Jens Erik Jensen været med til at udvikle Kandis til et af Skandinaviens mest populære danseorkestre, der har underholdt flere end tre millioner mennesker.

At holde styr på aftaler for op mod 200 job om året er en opgave i sig selv, og den varetager Jens Erik Jensen, når der ikke skal fjernes ukrudt eller nippes visne blomster af.

Jens Erik Jensen er uddannet radiomekaniker og bor sammen med Bente. Sammen har de sønnerne Michael og Martin.

Scroll to Top